Asynkron underholdning Teknologi til glede - og besvær?

Bla ned

Teknologien kan noen ganger skape nye muligheter – andre ganger nye problemer!

Problemet har for så vidt en lenger historie, helt tilbake til midten av 1400-tallet når Mr. Gutenberg utviklet metoden for trykk og masseproduksjon av bøker. For min del har problemstillingen imidlertid akselerert veldig de siste årene, først med Netflix, og nå senere også med fantastisk banebrytende PVR-funksjonalitet fra Canal Digital.

Sakens kjerne ligger så klart i at underholdning, herunder også enkelte obskure TV-serier, blir konsumert ulikt av meg og folk rundt meg. Det nærme seg både måneder og år siden jeg sist så en TV-serie når den faktisk gikk på oppsatt sendetidspunkt på TV. Mens vi tidligere ivrig diskuterte innholdet fra gårsdagens reality-serier rundt lunsjbordet bør dette i dagens TV-alder unngås. Det samme gjelder serier du har sett på Netflix. Sannsynligheten er liten for at kollegaene dine er kommet akkurat dit du er i “House of Cards”!

I går kveld satt jeg og ante fred og ingen fare mens jeg fulgte med på Farmen (3 uker gamle opptak, selvsagt). Siden gårsdagens tvekamp (og da mener jeg for de som ser sendingene samme dag som de går, selvsagt) var noe kontroversiell (har jeg forstått) skulle dette pluttselig være et samtaletema. Først prøvde folk å ta dette opp til diskusjon med meg, noe jeg delvis klarte å unngå. Deretter klarte selvsagt en samlet vennekrets på Facebook å tapetsere resultatet av tvekampen over hele tidslinjen min.

Nå vet jeg i det minste at Frank ryker ut, så sparer TV2 pengene de brukte på å tekste dialekten hans. I mellomtiden får jeg kose meg med 4 episoder til frem til dette faktisk skjer i min tidsregning (en gang til helgen igjen, kanskje?).

Teknologien løser noen utfordringer for oss – og skaper samtidig noen nye. Folkens, finn dere noe annet å diskutere i lunsjen – husk at noen av oss lever livene våre asynkront!

Tags:

Submit a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *